2 Kasım 2014 Pazar

Twitch Partnerliği Nedir? Nasıl Alınır?

  Daha önceki yazılarımda Twitch.tv üzerinden Nasıl Yayın Yapılır? , Twitch.tv Yayını İçin Gerekli Programlar ve Twitch.tv Nasıl Çekiliş Yapılır(Giveaway) gibi konulara değinmeye çalışmıştım. Bu seferde size bir yayıncı olarak ekstra olanaklar sağlayan Twitch Partnerliğinden bahsetmek istiyorum.

  Twitch.tv bildiğiniz üzere hepimizin birçok kez ziyaret ettiği, oyun dünyasını ve gelişmelerini bizlere anında ulaştıran ve sevdiğimiz yayıncıları izlememize yarayan kocaman bir topluluk. Bu toplulukta yayıncı veya izleyici olarak yer alabiliyoruz. Yayıncı kimliğinizle yer almak isterseniz Twitch.tv'nin size bazı iş teklifleri olabiliyor.

  Bunun adına Twitch.tv partnerliği deniyor. Bu teklifte sizin masaya Bi' Şeyler koymanız gerekiyor. Bunlar neler mi?


  1. Ortalama izleyici sayınızı +500'e çıkarmak:   Açıklamak gerekirse, Twitch, anlık izleyici sayınıza bakmıyor. Yani bir gecede +500 izleyiciye ulaştınız ancak sonra bu rakama ulaşamadınız. O zaman partnerlik işinize biraz olumsuz bakıyorlar. İzleyici sayınızı +500 etrafında tutmaya çalışın.
  2. Haftada En Az 3 Kez Yayın Yapın: Yayın programınız, yayında olduğunuz süre, bunlarda partnerlik almanızda etken rol oynayan seçenekleriniz. Düzenli bir yayın programınız olması, bunu bir iş olarak gördüğünüz anlamına gelir ve bu da size partnerlik almanızda yardımcı olur. Yayın çizelgenizi oluşturduktan sonra, twitch yayın sayfanızda bunu paylaşmayı unutmayın.
  3. Twitch.tv 'nin Kullanım Koşulları v.s Kabul Etmek: Bu işin kolay kısmı.
Twitch dışında eğer bir youtube kanalınız varsa, yine twitch partnerliğine başvurabilirsiniz. Bunun içinde belirtilen şartlar var.

  1. Video Başına ortalama +15 000 izlenme sayısı : youtube kanalınızdaki videoların görüntülenme sayısı +15 000 olacak. Birinin +15 000 diğerlerinin daha düşük izlenme sayıları olamaz. Kaç videonuz varsa onlar üzerinden hesap yapın.
  2. +100 000 Abone: Bu kural genelde, youtube üzerinden yayın yapan yayıncıları twitch.tv 'ye transfer etmek için. Başlangıç seviyesinde bir yayıncı için +100 000 youtube abonesi oldukça fazla.
  Tabi tüm bu kurallara rağmen twitch partnerliği herkese açık. İstediğiniz zaman istediğiniz kadar başvuruda bulunabilirsiniz. Bazen yayıncıların vaat ettikleri twitch'e ilginç gelebiliyor ve partnerliği daha kolay verebiliyor. Aşağıda linkini vereceğim başvuru formuna bir göz atın ve başvurunuzu ister deneyin, ister kanalınızın bir parça gelişmesini bekleyin. Tercih Sizin.


Peki twitch.tv partnerliği sizlere neler sağlayacak. 


  1.  Yayınınız esnasında izleyicilerin video kalitesini değiştirebilme seçeneği : Bu seçenekle yayın kaliteniz bir hayli artacak. Buna ek olarak bağlantı hızları düşük olan izleyicileriniz de sizi istedikleri video kalitesinde(mobile-low-mediım-high-source) izleyebilecek. Yayın kasıyor tarzı bahaneler duymayacaksınız. OBS üzerinden twitch partnerliği almadığınız zaman yaptığınız yayınlar orta-üst video kalitesine sahip olduğu için düşük bağlatı hızlarına sahip izleyicilerinizi kaçırıyordunuz.
  2. Twitch Subscriber Butonu Ekleme: Twitch partnerliğinin size en önemli getirisi bu olacak. Partnerlik aldığınızda kanalınızda bir Subscriber butonu bulunacak ve takipçileriniz artık yayınlarınızı daha da yakından takip etmek ve size destek olmak için kanalınıza abone olabilecek. Bunun için bir paypal adresinize ihtiyacınız olacağınız unutmayın.
  3. Kanalınızda Reklam Oynatma : Oynadığınız oyunlar arasında kanalınızda reklam oynatabileceksiniz. Reklamın izlenme sayısına göre de ayrı bir ücret aldığınızı unutmayın.
  4. Subscriber Emotes (Abonelerinize Özel Şekilli mi şekilli Kappa'lar): Kendi tasarladığınız yada internetten tonla bulabileceğiniz emotes'ları kanalınızdaki üyelerin kullanımına açabileceksiniz. Üye sayınız arttıkça emotes sayınızda artacak.


Twitch Partnerliği Nedir? Nasıl Alınır? sorularına yanıt vermeye çalıştım. Yazının devamında Yayıncılar İçin İp Uçlarından bahsetmek istiyorum.

Şimdilik Herkese İyi Yayınlar (Kappa)
Sertan Comertel

13 yorum:

  1. Çok işime yaradı teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler, direk vazgeçeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haykırdm nkasdnkalnmdkasndkjandlkasnmdklsa

      Sil
  3. 300 felanda yetiyor eger sabit 300 izleyiciniz varsa rahat alirsiniz partnerligi

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. https://www.durmaplay.com/tr/store/twitch/buy/1-aylik-abonelik direk burdan alıp aktif ediyorum hem indirimli hem kolay tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  6. Tşk işime yaradı.

    YanıtlaSil
  7. ben twitchte ortalama 50 izleyicisi olan insanların da partner olduğunu biliyorum. bunun sebebi nedir peki

    YanıtlaSil
  8. Twitch i uzun zamandır takip etmiyorum. Sanırım artık devamlılık esas olan bir sisteme geçmişler. Yayıncı olarak yapmanız gereken görevler var. Bazı steam achievements tarzı görevler. 1 hafta yayın yap şu kadar saat yayın yap tarzında. İleride genel bir yazı yazarım bu konuyla ilgili ama şimdi yanıtlmayım sizi de.

    YanıtlaSil