4 Temmuz 2017 Salı

23 Eylül 2017'de Ne Olacak? September 23,2017

Gün geçmiyor ki şu küçücük ve henüz çok genç olan dünyamızda bir gariplik yaşanmasın. Gün geçmiyor ki şu ufak ve henüz evrende akıllı yaşamı tek başına mı yoksa başka yerlerde de mi barındırdığı belli olmayan güneş sistemimizde bir kehanet ortaya atılmasın.

  Uyan dedi bi ses yada ben kendi kendime dedim ki kalk! Her iki senede bir meydana gelen o kehanetlerden biri daha ortaya atıldı. Kalk ve yaz bir an önce kurtlanmadan bitlenmeden yaz kurtul. Aralık 2014 tarihinde de bir yazı yazmıştım dedim kendi kendime ve hemen o yazıya göz attım buradan.
  Bu sefer ortaya atılan sevgili kehanetimizi araştırmaya başladım. yazımın sonunda kaynak belirtmem gerektiğini bilerek. Araştırdıkça bu sene ki kehanetin bir dine daha yakın olduğunun farkına vararak, kendi inançlarımı ve düşüncelerimi konunun dışında tutmam gerektiğini, olaya bir parça daha ciddi yaklaşarak hiçbir inanç sahibini üzmeden  ve incitmeden yazıya devam etmeye karar verdim. Tabi ki siz istediğinizi düşünmekte serbestsiniz.

23 Eylül 2017

  Bu sefer tarihimiz bu. Peki olayımız ne? İşte onu kimsenin tam olarak bildiğinden emin değilim. Hali hazırda bir fenomen haline gelmiş bu tarihi her araştıran yada anlamayan çalışan abi yada ablalardan farklı ve birbiriyle aynı olmayan sesler duydum.
  
  Hocam laf ebeliğini bırak kaçıyor muyuz yada öldük mü diyenleri hemen cevaplayıp göndereyim. Bilemiyoruz. Bu seferki kehanet bir bilim adamından yada bir yazardan gelmiyor. Bu Hristiyan inancına bağlı olan kimselerin çeşitli metinlerde adı geçtiği söylenen bir yıldızın, dünyanın başlangıcından beri her görüldüğünde insanların başına iyi yada kötü bir olay getirmesi.

Star of Bethlehem / Betlehem Yıldızı

  Bilim insanlarına göre her ne kadar doğal bir döngüde yer alsa da bu yıldız her iki bin yılda bir dünyamızdan gözlemlenebilecek bir konuma geliyor. Bilim insanları da işin buraya kadar olan kısmıyla ilgileniyorlar zaten. Ancak bu yıldız ne zaman gökyüzünden belirse, insanlık ile ilgili önemli değişimleri de beraberinde getiriyor. Ya bizi değiştiriyor, yada dolaylı yoldan bazı olayların tetikleyicisi oluyor.

  Bu olaylara en basit ve etkileyici örnek Hz. İsa’nın doğuşu.  Başka trajikomik bir örnek daha vermek istiyorum ki olay ülkemiz açısından önemini belli etsin. Hani yılbaşı geldiğinde o çam ağacının tepesine monte ettiğiniz parlak simle kaplı yıldız varya, hah işte Star of Bethlehem o yıldız.

  Tabi bu yıldızın bir kronolojisi var. Yıldız görünür hale geldiği konumdan iki yıl sonra kehanet yada adına ne derseniz deyin, insanlık açısından tecrübe edilebilir oluyor. 23 Eylül 2017 bu yüzden önemli. Çünkü bundan tam iki yıl önce 23 Eylül 2015’te betlehem yıldızı gözlemlenmişti.
Literatüre göre yıldızın bize getirdiği her neyse 23 Eylül 2017 ‘de meydana gelmiş olacak. Umarım açık anlatabilmişimdir. 

  Aralık 2014 içinde bir kehanet vardı ancak kabul etmek gerekirse ben yazıyı yazarken bile zerre inanmamıştım.  Söz konusu tarih içinde aynı şey geçerli olabilir. Ancak dediğim gibi, bu seferki daha çok bir dine ait olduğu için düşüncelerimi kendime saklayarak sizlere o tarihi anlatmaya devam edeceğim.

  Aynı yıldızın İncilde adının geçtiği yeri aynen paylaşıyorum. Tıklayın  (2-16)
Hristiyan inanışı ile ilgili veya Kudüs topraklarıyla ilgili gelişmelerin olabileceğine oldukça fazla şekilde yer verilmiş bir tarih bu.  Özetle Hz.İsa’nın dönüşünden bahsediliyor.

Başka Neler Var?

  Çok abartmayın canım mesela neler var, güneşte meydana gelecek süper novalar var, bu değişikliklerin dünyamız üzerinde bırakacağı etkiler var.
Öte yandan 3. Dünya savaşına neden olacak çeşitli tehlikeli yakınlaşmalar var. Doğal afetler var 
Parasal ve emperyalizmin  sıkıntılı bir şekilde değişeceği var. 

Ne yapmamalıyız?

  • Hemen korkuya kapılıp evi arabayı satmayın.
  • Bireysel silahlanmayın.
  • Paranızı bankadan çekmeyin.
  • Sağa sola bu tarihi anlatırken önce kendinizin anladığından emin olun.
  • Lan biz Müslümanız bizlik bi'şey yokmuş demeyin.

Ne yapmalıyız?

  • Sadece klavyenizi kullanarak Star Of Bethlehem yazın ve biraz daha araştırın.
  • Ömrünüz yetse de yetmese de dünyanın o kadar da fazla ömrü kalmadı. Tüm hipotezleri ortaya atarak konuşalım bir 2000 yılımız daha yok. Bu gerçek. Dünyanın son gününde pişmanlık duyacağınız bi’şeyler getirmeyin yanınızda. 





Sertan Comertel

0 comments:

Yorum Gönder