31 Ekim 2014 Cuma

Logitech G103 Gaming Keyboard İncelemesi

  Logitech ürünlerini kişisel olarak tercih etmemin başında sadelik geliyor. Logitech G100s Gaming Mouse inceleme yazıma da göz atmayı unutmayın. İncelememiz başlıyor.


  Kullandığım tüm Logitech ürünleri vaat ettiklerini gerçekleştirirken, beni gereksiz uygulamalardan yada eklentilerden kurtarıyor.

  Her ne kadar oyunlarda kullandığımız ve işimize yarayan tuşlar fazla olsa da, o tuşların klavye üzerindeki yerlerine o kadar alışmışız ki, tuşlara ulaşmak için çektiğimiz dertleri görmüyoruz bile.

  Genelleyerek konuşmam gerekirse harita için "H" - "M", çanta/inventory için "I" - "P" - "O" v.s. Hal bu ki kullandığımız yani main tuşlarımız sol elimizin altında olanlardır. Çoğu oyunda böyledir. İşte bu noktada Logitech G103 devreye giriyor.

  Bizlere tam 6 adet programlanabilir tuş sunuyor. Üstelik hepsi main yani sol elinizin kolaylıkla ulaşabileceği yerlerde. Oyunların tümünde ister RPG ister FPS türü oyun oynayın WASD tuşları bizim her şeyimiz. Oyuncuların isteklerini bir şekilde iyi duymayı başaran Logitech, programlanabilir tuşlarınızı sol elinize yakın, klavyenizin en soluna yerleştirmiş. İster serçe parmağınızla, ister orta yada yüzük parmağınızla bu tuşlara hafif bir bilek hareketiyle ulaşmanız mümkün. Oyunlardaki tuş ihtiyacınız ne kadar çok olursa olsun, Logitech G103'ün her birine verecek ayrı bir cevabı var.

  Buradaki bağlantıdan Logitech genel yazılımını indirerek programlanabilir tuşlarınızı, oyun içinde ihtiyacınız olan ve elinizin altında olmasını istediğiniz tuşlar olarak atayabilirsiniz. Programı kurduktan sonra ana sayfada klavyemizin tuşlarını göreceğiz. Programlamak istediğiniz tuşa tıklayarak hangi oyunda, ne işe yaraması gerektiğini söyleyebilirsiniz. Bu tercihlerinizi bir profil altında kayıt edip daha sonra tekrar tekrar aynı ayarları yapmak zorunda kalmazsınız.Masa üstündeki her oyununuz için ayrı ayrı profil oluşturabilirsiniz.

  Geldik G103'ün bir diğer güzel özelliğine. Klavyemizin üst tarafında bulunan kırmızı tuşumuza. Bu tuş aktif haldeyken oyun içinde yanlışlıkla bastığınız Windows tuşu, sizi masa üstüne göndermeyecek. Combolar, sıyrılmalar,çarpışmalar sırasında masa üstüne dönüp tekrar oyunu açtığınızda karakterinizi yerde bulmayacaksınız. Çok basit ve bir o kadar da iş görüyor.

  Orta sınıf Gaming Keyboard olarak tanımlamak istediğim Logitech G103, 58-65 TL arası oynayan piyasa fiyatı ile hem cebinize, hem de oyunlarınıza dost bir yoldaş. Ürün içeriğinde bulunan bilek desteği aparatı, klavyenize daha hakim olmanızı sağlarken, kol,omuz ve ellerinizin uzun saatlere göğüs germesine yardımcı oluyor. Tuşları yazı yazarken gayet akıcı. Üretildiği malzeme parmak izi v.s bırakmayan cinsten. Ama siz yinede yanı başında cips ve kraker yerken dikkat edin.

  Tuş hassasiyeti fiyatına göre gayet kabul edilebilecek seviyede. Mekanik bir tuş takımı olmasa da, size daktilo gibi sertleşmiş bir yazı yazma deneyimi sunmuyor. Gayet yumuşak ve akıcı olan tuş takımı, eğer şimdiye kadar Gaming Keyboard kullanmadıysanız size biraz garip hissettirebilir. Ancak merak etmeyin alışmanız zaman almayacak.

Herkese İyi Oyunlar.
Sertan Comertel 

0 comments:

Yorum Gönder