29 Ekim 2014 Çarşamba

Twitch.tv Nasıl Çekiliş Yapılır? (Giveaway) Strawpoll Nasıl Kullanılır?

  Twitch.tv üzerinden nasıl yayın yapacağınızla ilgili ayrıntılı bilgiyi sizlere vermiştim. Okumayanlar için yazıma gitmek için tıklayın. Ayrıca Twitch.tv yayını için ihtiyacınız olacak çeşitli programlarla ilgili yazımı da buradan inceleyebilirsiniz.


  Şimdi geldik kanalımızdaki izleyicilere ufak jestler yapmaya. Onlara kanalımızı takip ettikleri ve bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür etmeye. Bunun adı giveaway. Yani elimizdeki imkanlar doğrultusunda, ya yayın yağtığımız oyun içinde maddi yada manevi değeri olan bir eşyayı bir paketi v.s izleyicilerimizden birine adil olarak verme, hediye etme.

  Bunun için google chrome'un kullanabileceğimiz bir yazılımı var. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak programımızı indirelim.

Tıklayın

  Program chrome uygulamanıza doğrudan eklenecek. Twitch kanalımıza gelelim ve chat odasının altında gözüken hediye paketi şeklindeki ikona tıklayalım. Ayrı bir pencere açılacak. Şuan da çekiliş yani giveaway yapmaya hazırsınız. Önümüze çıkan pencerede Active ve Keyword olmak üzere iki ayrı buton var. Active butonu işaretli iken alttaki ROLL butonuna basarsanız, kanalınızda o an sizi izleyen izleyicilerden biri otomatikman çekilişi kazanmış olur.

  Keyword butonunu aktif ederseniz, altta bulunan Enter Keyword yazan yere, izleyicilerinizin çekilişe katılmak için yazmalarını istedikleri kelimeyi yazarsınız. Örneğin o kısıma Kappa yazdınız. Kanalınızda çekilişe katılmak isteyen izleyicileriniz kanalınızın chat kanalına Kappa yazdığı taktirde çekilişe katılmış olurlar. ROLL butonuna basmadan önce, çekilişe katılan izleyici sayınızın, toplam izleyici sayısının en azından yarısına yaklaştığından emin olun. Gösterge panelinizde değişiklikler yaparak kanalınızda çekiliş yada giveaway olduğunu diğer izleyicilere de duyurmayı unutmayın.

  Active - Keyword butonlarının üzerinde yeşil kutular içerisinde Staff-Moderator-Admin-user gibi seçenekler var. Buradan da o çekilişe kimlerin katılıp kimlerin katılamayacağını ayarlayabilirsiniz. Örneğin kanalınızdaki Mod'ların çekilişe katılmasını istemiyorsanız Moderator kutucuğundaki işareti kaldırabilirsiniz.

  ROLL butonunun hemen üstünde Subscriber Luck yazan kısım ise, kanalınızdaki üyelerin yani subscriber'ların çekilişteki şans oranını belirlersiniz. İşte bu kadar kolay.

  Strawpoll adlı siteye de değinmek isterim. Kanalınızda bulunan izleyicilerinize bir soru sordunuz, ancak her kafadan bir ses çıkıyor. İzleyicilerinizin yüzde olarak kaç adetinin ne istediğini strawpoll sayesinde öğrenebilirsiniz. Siteye gitmek için tıklayın.

  Sitenin giriş kısmında type your questions here , yazan kısma sormak istediğiniz soruyu yazın. Mesela Şimdi hangi oyunu oynayayım? Aşağıdaki kutulara da oynayacağınız oyunları yazın. Bittikten sonra Create Poll botonuna tıklayın ve size verilen linke tıklayın. Linkin adresini chat kanalınızdan birkaç kez kopyala yapmayı unutmayın. İzleyicileriniz oylama yaptıkça oranların değiştiğini göreceksiniz.

İyi Yayınlar
Sertan Comertel

0 comments:

Yorum Gönder